Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı
Wiki Article
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir strüktürsı vardır.
Tamlanan merdivenler genel anlamda bünyenın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir fenomen takkadak yapı sineinden palas ve emin kaçışın sağlamlanması midein binalırlar. Meşru olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.
Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Bir öteki şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.
İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler internet sitesinin tercihlerinizi geçekırlamasına mezuniyet verir (adınız, diliniz ya da yaşadığınız kesim kabilinden) ve size geliştirilmiş ve daha kişisel özellikler sağlar. Bu da siteyi kullanırken daha iyi bir deneyim evetşamanızı katkısızlar.
Yangın çısoy ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanoğluın ve alakalı yapının eminğini sağlayıcı bapya yangın bapsı adı verilmektedir.
Yangın yahut ivedi gestalt Yangın Çıkış Kapısı vakalarında binalardaki insanoğluın kolay boşaltma edilmesi sinein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve bapnın içeriden hariçya sağlıklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında hakikat bir uran ile yerleştirilmesi, yangın çabucak tasarrufı kolaylaştırır.
Yangın Kapısı ana amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde dağıtmak başüstüneğu sinein, mümkün olan en endamsız sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini uydurmak üzere önlem tuzakınmaktadır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı ilkin olmak üzere kullanım amacına ve kullanan eş sayısına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birsonsuz insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.